August priniesol zaujímavé zmeny v oblasti sociálnych sietí. Najväčšie aktualizácie sa tentokrát týkajú Instagramu, ktorý prichádza s novými funkciami a nástrojmi, ktoré môžu výrazne ovplyvniť spôsob, akým spravujete obsah a komunikujete s publikom. Nezaostávajú však ani ďalšie sociálne siete, ktoré zavádzajú inovácie, aby udržali krok s neustále sa meniacim digitálnym prostredím.

Meta povolila krížové zdieľanie postov z Instagramu a Facebooku na Threads

Spoločnosť Meta, ktorá vlastní Facebook a Instagram, priniesla novú možnosť, ako efektívne šíriť obsah naprieč svojimi platformami. Teraz môžete jednoducho zdieľať príspevky z Instagramu aj Facebooku priamo do aplikácie Threads.

Táto nová funkcia umožňuje používateľom osloviť publikum na všetkých troch aplikáciách súčasne, čo môže výrazne zvýšiť dosah. Je však dôležité poznamenať, že táto možnosť zdieľania sa zatiaľ nevzťahuje na reelska z Instagramu ani na videá z Facebooku.

Môžete si tiež sami nastaviť, či chcete mať túto funkciu vypnutú, alebo zapnutú.

Zdroj: https://www.facebook.com/

Instagram pridáva hudbu do profilov

Instagram prichádza s novou funkciou, ktorá vám umožní pridať do vášho profilu aktuálne obľúbenú skladbu a vyjadriť tak svoj hudobný vkus. 

Skladba zostane súčasťou vášho profilu, až kým sa ju nerozhodnete zmeniť. Môžete si tak meniť svoj profil podľa aktuálnej nálady alebo preferencií.

Instagram pridáva hudbu do profilov

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-music-on-profiles/725055/

TikTok pridáva skupinové chaty a nálepky v DMs

TikTok reaguje na rastúci význam priamych správ (DMs) v oblasti online komunikácie tým, že aktualizuje svoje vlastné funkcie pre priame správy. Cieľom týchto zmien je lepšie využiť tento trend správania a poskytnúť používateľom viac možností na interakciu.

Jednou z noviniek je pridanie nálepiek do správ. TikTok teraz umožňuje používať nálepky, vrátane videonálepiek vytvorených z TikTok klipov a sád nálepiek vytvorených používateľmi, ktoré môžu byť zdieľané s ostatnými v aplikácii. 

TikTok tiež predstavil novú platformu na správu nálepiek, kde môžu používatelia nahrávať svoje vlastné nálepky a sledovať, ako často sú používané inými používateľmi.

Ďalšou významnou aktualizáciou je pridanie funkcie skupinových chatov, ktorá umožňuje vytvárať chatové skupiny až s 32 účastníkmi.

TikTok pridáva skupinové chaty a nálepky v DMs

Zdroj: https://www.tiktok.com/stickers

Instagram rozširuje carousely na 20 fotiek

Instagram rozširuje možnosti carouselov, čo znamená, že tvorcovia teraz môžu do jedného príspevku zahrnúť až 20 fotiek alebo videí. Ako píše Instagram, toto rozšírenie umožňuje používateľom lepšie využiť priestor na zdieľanie obsahu, čo môže byť užitočné napríklad pri dokumentovaní špeciálnych okamihov, kampaní alebo príbehov, ktoré si vyžadujú viacero vizuálnych prvkov na úplné vyjadrenie.

Instagram rozširuje carousely na 20 fotiek

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-expands-carousels-to-20-frames/723792/

Instagram spúšťa živý test zdieľania polohy na mape priateľov

Instagram prichádza s novou funkciou, ktorá prináša zaujímavý spôsob, ako sledovať a zdieľať polohu so svojimi priateľmi. Po niekoľkých mesiacoch vývoja spoločnosť spustila živý test funkcie „Mapa priateľov“, ktorá umožňuje zobraziť polohu vašich priateľov na špeciálnom displeji v aplikácii.

Nová „Mapa priateľov“ je navrhnutá tak, aby umožnila vašim priateľom vidieť, kde sa nachádzate a kde ste boli, a to prostredníctvom príspevkov a príbehov, ktoré ste označili polohou a pridali do mapy. Okrem toho môžete na rôzne miesta pridávať poznámky, čím svojim priateľom poskytnete spätnú väzbu a osobné postrehy na základe vašich skúseností.

Táto funkcia môže zvýšiť úroveň interakcie medzi používateľmi, no Instagram je zároveň opatrný kvôli možným obavám o súkromie. Preto je „Mapa priateľov“ dostupná len pre tých, ktorí sú vo vašom zozname „Blízki priatelia“ alebo pre spoločných priateľov. Verejné zdieľanie polohy a označovanie obsahu nebude touto funkciou podporované, čím sa Instagram snaží zachovať súkromie používateľov.

Instagram spúšťa živý test zdieľania polohy na mape priateľov

Zdroj: https://www.theverge.com/2024/8/9/24217027/instagram-snap-map-style-feature-testing

Instagram aktualizoval metriky, aby sa tvorcovia zamerali na zobrazenia

Instagram mení spôsob, akým sa hodnotia metriky, aby sa tvorcovia zamerali viac na dosah než na tradičné ukazovatele, ako sú počet sledovateľov a lajkov. Pod vedením šéfa Instagramu Adama Mosseriho sa už niekoľko mesiacov pracuje na tom, aby sa tvorcovia preorientovali na dosah, ktorý Mosseri považuje za skutočný ukazovateľ úspechu na platforme.

Instagram nedávno oznámil, že svoju analytiku reformuje tak, aby sa v každom aspekte uprednostňovali „Zobrazenia“. Tento krok znamená, že metrika „Zobrazenia“ sa stane primárnym ukazovateľom vo všetkých formátoch, vrátane reelsov, živých prenosov, fotografií, carouselov a príbehov. 

Cieľom tejto zmeny je poskytnúť tvorcom jednotné metriky, ktoré im pomôžu lepšie porozumieť výkonu ich obsahu, bez ohľadu na formát. V konkrétnych zmenách Instagram aktualizuje nasledovné:

  • Počet prehratí na reelskach sa zmení na „Zobrazenia“.
  • „Zobrazenia“ sa stanú primárnou metrikou pre fotografie, carousely a príbehy.
  • V Insights Instagram pridáva ikonu „Zobrazenia“ namiesto „Prehratia“. 

Instagram aktualizoval metriky, aby sa tvorcovia zamerali na zobrazenia

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-updates-metrics-to-focus-creators-on-views/723645/

Zdroje