September je za nami a spolu s ním prišlo aj niekoľko zásadných noviniek zo sveta sociálnych sietí, ktoré by nemali uniknúť pozornosti žiadneho social media managera/ky. Instagram a TikTok prichádzajú s novými funkciami, ktoré zlepšujú interakciu s publikom a otvárajú nové možnosti pre tvorcov obsahu. Poďte si prečítať, ktoré to sú!

TikTok pridáva funkciu „Instagram“ Notes do správ

TikTok nedávno predstavil novú funkciu v inboxe správ, ktorá sa veľmi podobá na populárnu funkciu Instagram Notes. Používatelia teraz môžu zanechávať krátke poznámky s dĺžkou do 100 znakov, ktoré sú viditeľné pre ich followerov v časti doručených správ. Cez poznámky môžu používatelia zdieľať novinky, myšlienky alebo odkazy.

Táto funkcia môže byť užitočná pre tých, ktorí chcú komunikovať s followermi bez potreby vytvárania tradičných príspevkov alebo videí. Navyše, tento formát prináša nový spôsob, ako zvýšiť interakciu medzi používateľmi a umožňuje rýchlejšie a jednoduchšie zdieľanie informácií.

TikTok pridáva funkciu „Instagram“ Notes do správ

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/tiktok-adds-ig-notes-feature-to-inboxes/726270/

Instagram pridáva narodeninovú ikonku v DMs

Instagram pridáva do svojich súkromných správ novú funkciu – ikonku narodenín. Vďaka tomu budete vždy vedieť, keď má niekto narodeniny. Mnohí by si bez pripomenutia na Facebooku na narodeniny zrejme nespomenuli, a toto je ďalší jednoduchý spôsob, ako zvýšiť interakciu prostredníctvom správ na Instagrame. Keď klepnete na poznámku o narodeninách, zobrazí sa animácia s konfetami. 🙂

Instagram pridáva narodeninovú ikonku v DMs

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-dm-engagement-options/726381/

Nové možnosti monetizácie obsahu na TikToku

TikTok nedávno rozšíril možnosť predplatného aj pre tvorcov, ktorí nevysielajú živé prenosy. Táto funkcia bola pôvodne dostupná len pre tých, ktorí vysielajú živé prenosy, teraz umožňuje širšiemu okruhu tvorcov vytvárať exkluzívny obsah pre svojich odberateľov. Tvorcovia tak môžu ponúkať svojim najvernejším fanúšikom špeciálne výhody, ako je prístup k exkluzívnym videám, osobným správam alebo unikátnemu obsahu, ktorý nie je dostupný bežným používateľom.

Toto rozšírenie poskytuje tvorcom na TikToku nový spôsob, ako si vybudovať stabilnejšiu komunitu a získať finančnú podporu od svojich sledovateľov, aj keď neprodukujú živé vysielania. TikTok týmto krokom ukazuje svoju snahu rozširovať možnosti monetizácie pre tvorcov obsahu, čo im umožňuje udržať sa na platforme dlhšie a produkovať kvalitnejší obsah.

Nové možnosti monetizácie obsahu na TikToku

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/tiktok-expands-subscriptions-non-live-creators/727826/

Instagram doplnil nové nálepky pre stories

Instagram nedávno predstavil nové interaktívne nálepky, ktoré umožňujú používateľom jednoduchšie a kreatívnejšie komunikovať s priateľmi prostredníctvom stories. Tieto nálepky prinášajú nové možnosti na zábavu a kreativitu.

Instagram doplnil nové nálepky pre stories

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-stickers-updated-emoji-pong-game/727716/

Instagram pridáva komentáre k stories

Instagram zaviedol novú funkciu komentárov k stories, ktorá má povzbudiť väčšiu interakciu medzi používateľmi. S touto funkciou môžu teraz používatelia priamo komentovať stories, čím sa otvára nový priestor na konverzácie a výmenu názorov. Namiesto tradičného posielania súkromných správ môžu komentáre ostať viditeľné pre širšiu verejnosť, čo umožňuje viacero interakcií s priateľmi a komunitou naraz.

Instagram pridáva komentáre k stories

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-stories-comments-encourage-interaction/725572/

Zdroje