Od februára 2024 používatelia aplikácií Facebook a Instagram na iPhone alebo iPade platia príplatok za spustenie reklamy cez aplikáciu. Táto zmena prináša zavedenie servisného poplatku, ktorý je účtovaný Apple, nie Facebooku ani jeho materskej spoločnosti Mete. Tomuto poplatku sa však dá vyhnúť a v tomto článku vám vysvetlíme, ako na to.

Keď spustíte reklamu prostredníctvom zariadenia so systémom iOS, budete musieť zaplatiť dodatočný 30 % poplatok, ktorý pôjde priamo spoločnosti Apple, pokiaľ nespustíte reklamu priamo cez webové stránky facebook.com alebo instagram.com.

Táto zmena bola prvýkrát sprístupnená vo februári inzerentom v USA a teraz sa rozširuje na všetkých inzerentov vo všetkých regiónoch. Spoločnosť Meta preto zaviedla nové procesy na webe – uľahčuje tak sponzorovanie príspevkov a zároveň sa vyhýba dodatočným poplatkom spoločnosti Apple. 

Všetky funkcie, ktoré sú k dispozícii na zariadeniach so systémom iOS, sú taktiež dostupné cez web, čím sa zabezpečí rovnaká úroveň služby bez nutnosti platiť dodatočné poplatky.

Ako sa vyhnúť poplatkom za služby Apple

Spustite reklamu z facebook.com

Aby ste sa vyhli plateniu poplatku za službu Apple, sponzorujte obsah na facebook.com pomocou počítača alebo preferovaného mobilného webového prehliadača. Sponzorovanie na facebook.com ponúka rovnaké funkcie ako sponzorovanie z aplikácie, takže nestratíte žiadne výhody a ušetríte na dodatočných poplatkoch.

Spustite reklamu z facebook.com

Zdroj: https://www.facebook.com/

Pridajte si predplatené prostriedky na svoj reklamný účet v nastaveniach platieb na facebook.com

Ak si chcete nastaviť reklamný účet na predplatené prostriedky, musíte pridať prostriedky na predplatený zostatok reklamného účtu predtým, než spustíte reklamy Meta. Po pridaní prostriedkov sa budú odpočítavať raz denne podľa toho, ako sa vaše reklamy spúšťajú. Prostriedky môžete pridávať kedykoľvek v nastaveniach platieb. Je to asi najzložitejšia cesta, akou by ste sa mohli vybrať, ale ak sa tak rozhodnete, celý návod nájdete tu.

Pridajte si predplatené prostriedky na svoj reklamný účet v nastaveniach platieb na facebook.com

Zdroj: https://www.facebook.com/

Sponzorujte obsah z Meta Business Suite

Stiahnite si aplikáciu Meta Business Suite alebo ju navštívte z počítača, aby ste mohli sponzorovať obsah na rôznych platformách bez platenia servisného poplatku spoločnosti Apple.

Sponzorujte obsah z Meta Business Suite

Zdroj: https://business.facebook.com/

Spustite reklamy pomocou Ads Managera 

Stiahnite si aplikáciu Ads Manager alebo ju navštívte z webovej stránky a vytvorte reklamy bez platenia servisného poplatku.

Spustite reklamy pomocou Ads Managera

Zdroj: https://adsmanager.facebook.com/adsmanager/manage/campaigns

Zdroje