YouTube je najpopulárnejšia platforma na streamovanie videí na svete. Mesačne oslovuje viac ako 2,7 miliardy divákov. Bez ohľadu na vaše záujmy, vždy tam nájdete dostatok kvalitného obsahu, ktorý vás zaujme a inšpiruje. Ak chcete objaviť niektorých z najlepších svetových youtuberov, tento článok je práve pre vás. Pozrite si prehľad najpopulárnejších tvorcov, ktorých sa oplatí sledovať.

MrBeast

Počet odberateľov: 306 mil. 

Jimmy Donaldson, známy ako MrBeast, je americký youtuber, podnikateľ a filantrop. Vyzbieral 20 miliónov dolárov na vysadenie 20 miliónov stromov, daroval milióny na charitu, rozdal viac ako 100 áut a dokonca daroval aj súkromný ostrov. 

MrBeast je uznávaný za to, že stál pri zrode žánru videí s drahými kaskadérskymi kúskami. Jeho videá často zahŕňajú nákladné výzvy, v ktorých sú odmeny vo výške tisícov dolárov. MrBeast svojimi aktivitami inšpiruje milióny ľudí po celom svete a neustále posúva hranice toho, čo je možné dosiahnuť prostredníctvom YouTubu.

PewDiePie

Počet odberateľov: 111 mil. 

Felix Arvid Ulf Kjellberg, známy pod prezývkou PewDiePie, je švédsky youtuber, ktorý má 111 miliónov odberateľov. Dlho bol najpopulárnejším youtuberom na svete a tvorcom mnohých originálnych videí. Nedávno oslávil 13. výročie svojho kanála. PewDiePie svojimi kreatívnymi a zábavnými videami neustále baví milióny divákov po celom svete.

Na svojom kanáli vysiela živé videá, v ktorých hrá rôzne hry. Okrem toho taktiež pridáva rôzne recenzie, reakčné videá a hlavne vlogy, v ktorých ukazuje svoj rodinný život. Nižšie nájdete video, v ktorom hrá Minecraft a ktoré získalo neuveriteľných 55 miliónov zhliadnutí. 

Stokes Twins

Počet odberateľov: 79,8 mil. 

Alan Chen Stokes a Alex Chen Stokes, známi ako Stokes Twins, sú čínsko-americké dvojčatá a internetové celebrity. Sú známi svojimi účtami na YouTube a TikToku a k  5. júlu 2024 sú 20. najväčším YouTube kanálom na svete.

Dvojčatá začali najskôr vytvárať videá samostatne, no neskôr spojili svoje publikum do jedného spoločného účtu, kde svojou kreativitou a vtipnými videami bavia milióny fanúšikov po celom svete. Na ich kanáli nájdete rôznorodý obsah vrátane žartov, výziev a vlogov. 

Zach King

Počet odberateľov: 36,8 mil. 

Zach King začal svoju magickú cestu už v siedmich rokoch, keď mu jeho rodičia prvýkrát dali videokameru. Od toho momentu začal vytvárať videá pre svoje najnadšenejšie publikum – svoju rodinu. Všetko sa však zmenilo, keď bol prvákom na vysokej škole. Jedno z jeho vtedajších najambicióznejších videí, „Jedi Kittens“, bolo zhliadnuté viac ako miliónkrát za menej než 24 hodín. S týmto náhlym virálnym úspechom videl príležitosť rozprávať svoje jedinečné príbehy širšiemu publiku.

Ako pokračoval v tvorbe obsahu pre svoj YouTube kanál, stal sa známym ako „Digitálny mág“. Teraz, s viac ako 36 miliónmi fanúšikov, pokračuje v tvorbe magických videí a zdieľaní nových príbehov.

Markiplier

Počet odberateľov: 36,8 mil.

Mark Edward Fischbach, známy pod pseudonymom Markiplier, je americký youtuber, producent a herec. Svoju popularitu získal hernými videami, pričom sa špecializuje najmä na hororové hry ako Amnesia: The Dark Descent, Five Nights at Freddy’s a Slender.

Jeho hlavným žánrom sú teda rôznorodé hororové indie hry, ktoré sa snaží dostať do povedomia širšej verejnosti. To znamená, že ide o hry, ktoré sú vytvorené jednotlivcami alebo menšími vývojárskymi tímami bez finančnej a technickej podpory veľkých herných vydavateľov. Markiplier sa stal veľkou ikonou vo svete YouTubu a naďalej prináša nový a zaujímavý obsah pre svojich fanúšikov po celom svete.

Lucas and Marcus

Počet odberateľov: 35,9 mil.

Lucas Dobre a Marcus Dobre známi aj ako Dobre Twins, sú 24-roční bratia, ktorí zverejňujú vlogy, scénky, trendy a výzvy. Svoju kariéru začali na platforme Vine, kde si získali popularitu svojimi krátkymi videami a zábavnými scénkami. Po upadnutí Vinu sa presunuli na YouTube, kde pokračovali vo svojej tvorbe a rozšírili svoju fanúšikovskú základňu.

Dobre Twins na svojom kanáli často zobrazujú každodenný život, rodinné interakcie a rôzne zábavné situácie. Medzi najpopulárnejšie videá patria výzvy a trendy, ktoré sú obľúbené medzi mladým publikom.

Bratia majú za sebou aj kontroverzný obsah. V roku 2022 Marcus predstieral samovraždu v jednom zo svojich vlogov, čo vyvolalo veľkú vlnu kritiky a negatívnych reakcií. Napriek tomu ich kariéra prekonala masívnu kritiku a bratia pokračovali v tvorbe videí. 

Brent Rivera

Počet odberateľov: 32,3 mil.

Brent Rivera je americký youtuber, herec a internetová osobnosť, ktorá si získala popularitu svojimi vtipnými videami a obsahom na sociálnych sieťach. Svoju online kariéru začal na platforme Vine, kde rýchlo získal veľkú fanúšikovskú základňu vďaka svojmu komediálnemu talentu a charizme.

Po zániku Vinu sa Brent presunul na YouTube, kde pokračoval v tvorbe vtipných videí, výziev, vlogov a kolaborácií s inými populárnymi influencermi. Jeho obsah zahŕňa predovšetkým komediálne videá, v ktorých využíva svoj talent na vytváranie vtipných scénok a paródií, často reflektujúcich každodenné situácie alebo populárne trendy. 

Okrem toho, významnú súčasť jeho obsahu tvoria pranky, kde pripravuje žarty na svojich priateľov a rodinu, pričom tieto videá sú plné nečakaných situácií a vtipných momentov. Niektoré z jeho videí zahŕňajú aj sociálne experimenty, kde skúma reakcie ľudí na rôzne situácie alebo správanie, čo často prináša zaujímavé výsledky aj s poučením.

Jelly

Počet odberateľov: 23,6 mil. 

Jelly, vlastným menom Jelle Van Vucht, je holandský youtuber, ktorý si získal popularitu najmä vďaka svojim zábavným herným videám. Špecializuje sa predovšetkým na videá z hry Minecraft, kde prezentuje rôzne herné výzvy, stavby a zábavné situácie. Jeho kanál je plný kreatívnych a originálnych herných projektov, ktoré oslovujú širokú fanúšikovskú základňu. 

Okrem herných videí pravidelne nahráva aj vlogy, v ktorých zdieľa svoj každodenný život, cestovateľské zážitky a rôzne osobné momenty. Tieto vlogy poskytujú fanúšikom pohľad do jeho osobného života a umožňujú im ho lepšie spoznať.

Jellyho obsah je známy svojou priateľskou povahou, čo mu pomohlo si vybudovať silnú fanúšikovskú základňu. Jeho videá sú vždy plné energie, zábavy a kreativity, čo z neho robí jedného z najpopulárnejších youtuberov vo svete herného obsahu.

Logan Paul

Počet odberateľov: 23,6 mil.

Logan Paul je americký youtuber, profesionálny wrestler a podnikateľ, ktorý začal svoju kariéru na platforme Vine, kde si rýchlo získal veľkú fanúšikovskú základňu aj so svojím mladším bratom Jakom Paulom. Po úpadku Vinu sa obaja presunuli na YouTube, kde sa stali jednými z najvplyvnejších tvorcov obsahu na internete.

Logan je známy svojimi vlogmi, kde zdieľa svoj každodenný život, cestovateľské zážitky a rôzne dobrodružstvá. Jeho kanál je plný energických a zábavných videí, ktoré často zahŕňajú extrémne športy, výzvy a kolaborácie s inými populárnymi youtubermi a celebritami. Má viac ako 23 miliónov odberateľov a jeho videá pravidelne dosahujú milióny zhliadnutí​.

Jake Paul

Počet odberateľov: 20,7 mil. 

Jake Paul je americký youtuber, profesionálny boxer a podnikateľ. Je mladším bratom Logana Paula, ktorý je tiež známou internetovou osobnosťou. Jake začal svoju kariéru na platforme Vine a neskôr sa presunul na YouTube, kde si získal obrovskú fanúšikovskú základňu.

Je známy svojimi zábavnými a kontroverznými videami, ktoré zahŕňajú pranky, výzvy a vlogy. V minulosti založil a viedol skupinu Team 10, ktorá bola kolektívom mladých influencerov a tvorcov obsahu. 

V posledných rokoch sa začal venovať profesionálnemu boxu, kde dosiahol niekoľko významných víťazstiev. Jeho zápasy proti známym súperom, ako sú Nate Robinson a Ben Askren, získali veľkú pozornosť médií. V roku 2023 porazil MMA legendu Nate Diaza v 10-kolovom zápase, čo ešte viac posilnilo jeho povesť v boxerskom svete​.

Jake Paul na svojom YouTube kanáli aktuálne zdieľa obsah, ktorý sa zameriava na jeho boxerskú kariéru, tréningové videá a zákulisie zápasov. Okrem toho pokračuje v tvorbe vlogov, kde dokumentuje svoj život, podnikateľské projekty a cestovanie. Jeho obsah je vždy plný energie a kontroverzie, čo z neho robí jednu z najvplyvnejších a najdiskutovanejších osobností na internete.

Zdroje