Definícia

PayPal je medzinárodná platobná platforma, ktorá umožňuje jednotlivcom aj firmám uskutočňovať elektronické platby a prevody peňazí cez internet. Slúži ako alternatívna forma platenia k tradičným metódam, ako sú kreditné karty alebo hotovosť.

Popis

PayPal využíva na ochranu osobných údajov rôzne bezpečnostné opatrenia – pokročilé šifrovanie či monitoring transakcií na odhalenie podozrivých aktivít.

Účet v PayPale

Vytvorenie účtu je rýchle a jednoduché. Používatelia môžu pridať svoje kreditné karty alebo bankové účty do svojho PayPal účtu, čím si uľahčia platenie v internetových obchodoch (e-shopoch). S podporou rôznych mien umožňuje PayPal jednoduché medzinárodné platby medzi používateľmi z rôznych krajín. Využívaním sa zmenšuje potreba používania hotovosti.

Využitie PayPal pri online nakupovaní prináša výhody, ako je rýchlosť a pohodlnosť. Nemusíte opätovne zadávať citlivé údaje, pretože sú už uložené vo vašom PayPal účte.

Väčšina internetových obchodov má možnosť platby aj cez PayPal.

Príklad

V praxi sa PayPal veľmi často využíva pri online nakupovaní a platbách. Pri online nákupoch môže byť PayPal alternatívou k tradičným platobným metódam, ako sú kreditné karty.