V dnešnej dobe je móda úzko prepojená so sociálnymi sieťami. V našom výbere vám predstavíme zvučné mená fashion influencerov a influenceriek, ktoré nás inšpirujú, ako kombinovať rôznorodé kúsky, kde nakupovať alebo ako si vytvoriť vlastný jedinečný štýl. Pozrite si top módnych influencerov a influencerky za rok 2024.

tatianazidekova

Počet sledovateľov: 354 tis.

Tatiana Žideková patrí medzi popredné slovenské fashion influencerky, ktoré svojimi módnymi tipmi a štýlovými kombináciami inšpirujú tisíce sledovateľov. Na svojom Instagrame pravidelne zdieľa outfity, v ktorých kombinuje eleganciu so športovými prvkami, pričom kladie dôraz na pohodlie a praktickosť. Jej štýl je ženský, moderný a ľahko aplikovateľný do každodenného života.

Tatianin profil nie je len o móde, ale aj o jej živote, pohybe a zážitkoch, čím sa jej podarilo vytvoriť silné prepojenie so svojou komunitou. Svojimi príspevkami ukazuje, že móda nemusí byť komplikovaná ani nedostupná – ide o to nájsť správne kombinácie, v ktorých sa každá žena cíti dobre. Tatiana je preto pre mnohých nielen módnou ikonou, ale aj praktickým sprievodcom v tom, ako si vytvoriť funkčný, štýlový šatník a zároveň ostať verná vlastnému vkusu.

Ľudia ju sledujú nielen pre módne inšpirácie, ale aj pre pravidelné zľavové kupóny, ktoré ponúka na oblečenie a módne doplnky. Mnohé tieto zľavy netrpezlivo očakávajú, keďže im umožňujú získať štýlové kúsky za výhodnejšie ceny. Tatiana tak prináša aktuálne módne trendy bližšie k svojim sledovateľkám, čo výrazne zvyšuje jej popularitu a dôveru, ktorú má vo svojej komunite.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tatiana Žideková (@tatianazidekova)

fashionspy.sk

Počet sledovateľov: 243 tis.

Mirka Dobiš Michalková, známa pod menom Fashion Spy, je módnou stylistkou a influencerkou, ktorá dlhé roky pôsobí v oblasti módneho stylingu. Svoje bohaté skúsenosti dnes zúročuje najmä na Instagrame, kde inšpiruje prostredníctvom krátkych fashion videí. Je zástankyňou hesla „kvalita nad kvantitu“ a patrí medzi prvé slovenské ambasádorky kapsulového šatníka.

V módnom priemysle si získala uznanie a ocenenia, vrátane titulu Super bloger: Najlepší web v kategórii Móda. Jej Instagram je prepracovaný do posledného detailu a na svojom webe priznáva, že pre svoje čitateľky vytvára akýsi paralelný vesmír plný módnych inšpirácií.

Mirka vníma vizuálnu stránku života s citom už od detstva, pričom zdôrazňuje, že móda nie je len o tom, čo vidíme očami, ale aj o tom, čo cítime. Prostredníctvom oblečenia a štýlu vyjadrujeme svoju osobnosť a formujeme svoj život viac, ako si často uvedomujeme.

Ako módna stylistka a kreatívna konzultantka má za sebou dlhoročnú kariéru, počas ktorej obliekla stovky žien, modeliek, herečiek a celebrít. Pracovala na desiatkach kampaní, videoklipoch, módnych editoriáloch a dokonca aj na celovečernom filme. Dnes spája poznatky z marketingu a módy prostredníctvom sociálnych sietí a e-kurzov.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Miroslava Dobis | (@fashionspy.sk)

badassdresseddad

Počet sledovateľov: 59,5 tis.

Adam Suchánek, známy ako Bad Ass Dressed Dad, je jedným z najštýlovejších otcov na Slovensku. Ako profesionálny fotograf s viac ako 15-ročnou praxou dokáže svoj cit pre detail a estetiku preniesť nielen do svojich fotiek, ale aj módy. Jeho vkus a zmysel pre eleganciu je viditeľný na jeho Instagramovom profile, kde preferuje klasickú pánsku módu, obleky a kvalitu.

Adam sa pôvodne prezentoval pod menom Adam Rustman, kde tvoril nádherný vizuálny obsah – fotil pánske outfity na top lokalitách. No s rastúcou popularitou videí sa rozhodol zmeniť svoj prístup a profil premenoval na Bad Ass Dressed Dad. V súčasnosti sa viac sústredí na tvorbu estetických a prepracovaných reelsiek, ktoré sú rovnako kvalitné ako jeho fotografie.

Okrem úspešnej kariéry fotografa a módneho influencera je Adam aj podnikateľom. Spoločne so Zuzanou Barkovou, známou ako Zrza (pozri nižšie), vytvorili značku Chlapáky, ktorá ponúka originálne doplnky pre mužov. Adam svojim štýlom a projektmi inšpiruje mnohých slovenských pánov, ktorým záleží na sebavyjadrení prostredníctvom módy a elegancie.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam | BADASS DRESSED DAD (@badassdresseddad)

sweetladylollipop

Počet sledovateľov: 54,4 tis.

Ivana Petrušová, známa ako Sweet Lady Lollipop, patrí už dlhé roky medzi popredné fashion influencerky na Slovensku. Jej vášeň pre módu sa prejavila už od detstva, keď ju fascinoval svet ženskej elegancie, emócií, spoločenských udalostí a úspechov. 

Svoju kariéru začala na blogu, kde zdieľala módne tipy a rady. Dokonca sa objavila aj v relácii Nákupné maniačky. Dnes je jej hlavným komunikačným kanálom Instagram, kde ukazuje svoje každodenné outfity, módne kombinácie a zároveň zdieľa radosti a zážitky zo svojho života. Jej sledovateľky tak majú možnosť čerpať inšpiráciu, ako kombinovať rôzne kúsky a objavovať svoj vlastný štýl.

vandajanda

Počet sledovateľov: 54,2 tis.

Vanda Ivica Jandová je slovenská módna návrhárka, ktorá svojím talentom a originálnym štýlom inšpiruje množstvo slovenských dievčat, hoci aktuálne žije v Prahe. Bývalá Košičanka si za pomerne krátky čas prešla cestu od fashion blogerky až po uznávanú návrhárku. Vanda žije v Prahe, kde študovala módu, a jej meno sa často spája s rôznymi módnymi a umeleckými eventami.

Jej osobitý štýl je charakteristický kombináciou luxusu a vintage kúskov, čo vytvára výrazné a unikátne outfity. Veľkou inšpiráciou je pre Vandu jej babička Alicija, ktorú vždy vnímala ako najlepšie oblečenú ženu v spoločnosti. Tento vplyv sa odráža aj v jej tvorbe, kde spája klasickú eleganciu s moderným nádychom. Vanda, ako full-time diva, nielen navrhuje vlastné modely šiat, ale aj aktívne pôsobí v módnom priemysle ako influencerka – neustále inšpiruje tisíce žien, aby sa odvážili experimentovať so svojím štýlom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa VANDA JANDA (@vandajanda)

janatini

Počet sledovateľov: 50,3 tis.

Jana Tomas, známa pod menom janatini, je dlhoročná módna stylistka, influencerka a content creatorka, ktorá sa móde venuje už viac než 17 rokov. V roku 2012 založila svoj módny blog, ktorým si postupne získala široké publikum. Po dvoch rokoch práce ako kostýmová výtvarníčka v slovenskom seriáli Panelák sa naplno sústredila na svoju kariéru stylistky a content creatorky. Dvakrát získala ocenenie Fashion blogerka roka a v roku 2020 sa stala jednou z najvplyvnejších slovenských influenceriek podľa časopisu Forbes.

Na svojom Instagrame pravidelne prináša inšpirácie z oblasti módnych trendov, ale aj odporúčania na outfity zo second handov, čím podporuje udržateľný prístup k móde. Okrem toho sa venuje tvorbe obsahu pre značky – od spravovania ich sociálnych sietí až po kompletnú produkciu kampaní a lookbookov. Jej Instagram a blog jej poskytujú slobodu vyberať si spolupráce, ktoré sú v súlade s jej hodnotami.

Jana sa rozhodla premeniť janatini na lifestylovú značku, ktorá je inšpirovaná jej cestovateľskými zážitkami. Produkty v jej ponuke sú navrhnuté tak, aby prinášali radosť, pozitívne emócie a pohodu. Jej cieľom je vytvárať veci, ktoré dokážu ovplyvniť náladu a prenášať dobrú energiu do každodenného života.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Tomas (@janatini)

styleofbeccca

Počet sledovateľov: 24,5 tis.

Rebeka Wechsler, vystupujúca pod menom style of becca, je módna influencerka, ktorá začala s blogovaním pred 14-timi rokmi. Spolupracuje s rôznymi značkami, no založila si aj vlastnú – jovejove, pričom sa sústredí najmä na udržateľnú a lokálnu módu. V jej šatníku nájdeme kombináciu vintage kúskov, vecí zo sekáčov a nového oblečenia, ktoré je praktické a nositeľné. Svojím autentickým prístupom motivuje ľudí k rozumnému nakupovaniu a ukazuje, že štýl a udržateľnosť môžu ísť ruka v ruke.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa REBEKA WECHSLER (@styleofbecca)

sty.le.mon

Počet sledovateľov: 17,9 tis.

Lenka Madlenová, známa ako sty.le.mon, patrí medzi slovenské módne influencerky, ktoré zaujali svojím odvážnym a živým štýlom. Jej outfity sú plné výrazných farieb, originálnych doplnkov a kreatívnych kombinácií, ktoré často pochádzajú zo second handov, čím podporuje udržateľnú módu. Na svojom blogu a Instagrame inšpiruje sledovateľov, ako spájať dostupné kúsky do štýlových a jedinečných outfitov. Jej farebná explózia a experimentovanie s módou vnášajú do každodenného obliekania radosť a originalitu.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Stylemon Fashion Blog (@sty.le.mon)

barborayurkovic

Počet sledovateľov: 13,2 tis.

Barbora Yurkovic je stylistka a vizážistka s viac ako 17-ročnou praxou v módnom priemysle. Spolupracovala na reklamách, videoklipoch a stylingoch pre známe osobnosti, ako sú Zuzana Mauréry či Mária Čírová.

Podporuje lokálnu módu a vytvára personalizované koncepty šatníkov pre jednotlivcov aj firmy. Organizuje workshopy zamerané na udržateľnosť a tvorbu takéhoto šatníka na mieru. Jej cieľom je vzdelávať a podporovať lokálne značky v módnom priemysle.

zrza.sk

Počet sledovateľov: 12,3 tis.

Zuzana Barková, známa pod prezývkou Zrza, je influencerka a úspešná podnikateľka, ktorá si získala srdcia mnohých milovníkov módy. Už pred nástupom sociálnych sietí zaujala verejnosť, keď v roku 2004 reprezentovala Slovensko na svetovom finále Miss Universe v Ekvádore a neskôr sa prebojovala medzi finalistky prvej slovenskej reality šou Dievča za milión. Dnes je Zuzana majiteľkou značky kožených doplnkov Zrzáky.

Nápad na originálny kožený doplnok vznikol, keď hľadala niečo výnimočné pre svoj festivalový outfit. Keďže na Slovensku nemohla nájsť nič, čo by spĺňalo jej požiadavky – kvalitné a zároveň cenovo dostupné – rozhodla sa vytvoriť si vlastný doplnok. Spojila sa s miestnym kožiarom, nadizajnovala prvé kúsky a ponúkla ich najskôr svojim známym. Prvá kolekcia sa okamžite vypredala, čím odštartovala príbeh značky Zrzáky.

Veľkú úlohu pri tvorbe vizuálu zohráva Zuzanin business partner, fotograf a kreatívec Adam Suchánek, známy ako Badass dressed dad. Od samého začiatku sa stará o fotografie, videá a celý vizuálny koncept značky. V roku 2021 spoločne založili aj partnerskú značku Chlapáky, ktorá ponúka štýlové doplnky pre mužov.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Zrzaky.sk (@zrzaky.sk)

Itsmikoland

Počet sledovateľov: 4 121 tis.

Tomáš je fashion influencer, ktorý vystupuje na svojom Instagrame a blogu ako Mikoland. Vyniká svojím prístupom k pánskej móde, v ktorej kombinuje estetiku škandinávskeho minimalizmu s dôrazom na kvalitu, udržateľnosť a osobitý štýl. Na jeho blogu sa delí o inšpirácie, ako nosiť základné kúsky – biele tričká, košele či rifle – a obohacuje ich vintage prvkami.

Tomáš preferuje prírodné materiály, ako 100 % bavlna, a vo svojom prístupe podporuje upcycling, čím sa usiluje minimalizovať dopad módy na životné prostredie. Svojím obsahom motivuje mužov, aby sa nebáli byť originálni, sebavedomí a zvolili si módu, ktorá odráža ich osobnosť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mr. Miko | mikoland (@itsmikoland)

Zdroje