Česká YouTube scéna zažíva nevídaný rozmach, kde kreatívni jednotlivci pretvárajú svoju vášeň na výnosný biznis. Ich videá sledujú milióny ľudí, čo im prináša nielen popularitu, ale aj spolupráce s prestížnymi značkami a značné príjmy. Zistite, kto sa dostal na vrchol a čo stojí za ich úspechom. Toto je rebríček najúspešnejších českých youtuberov podľa počtu odberateľov.

MenT

Počet odberateľov: 1,54 mil.

Jan Macák, známy pod pseudonymom MenT, sa stal prvým českým youtuberom, ktorý prekonal hranicu 1 milióna odberateľov. Svoju kariéru na YouTube odštartoval už v 12-tich rokoch, keď v roku 2009 publikoval svoje prvé video. Jeho popularita prudko vzrástla vďaka let’s playom z hier ako GTA V a Minecraft.

V súčasnosti sa MenT zameriava hlavne na natáčanie vlogov, unboxingov a vtipných reakcií na rôzne internetové fenomény, vrátane videí z TikToku. Jeho tvorba tak stále oslovuje široké publikum a dokazuje jeho schopnosť prispôsobiť sa meniacim sa trendom v online svete.

Tary

Počet odberateľov: 1,39 mil.

Taras Povoroznyk, známy pod prezývkou Tary, je český youtuber a vloger pôvodom z Ukrajiny. Prezývka Tary vychádza z jeho mena Taras. Na jeho kanáli môžete nájsť vlogy, rôzne reakčné videá a unboxingy. Od iných českých youtuberov sa líši tým, že vytvára videá o parkoure.

V súvislosti s parkourom sa tiež venuje podnikaniu, organizuje workshopy a má aj vlastnú módnu značku s oblečením Enjoy the Movement.

Stejk

Počet odberateľov: 1,34 mil.

Stejk, vlastným menom Jakub Steklý, je český youtuber, vloger a influencer. Videá tvorí už od roku 2013. Počas tohto obdobia sa jeho obsah príliš nezmenil. Stále publikuje vlogy, fakty o filmoch a občas si rozbalí zaujímavé produkty z Wishu.

Jeho záľubou je prekonávanie českých i medzinárodných Guinnessových rekordov. Drží český rekord v počte týždenných vlogov, ktoré začal natáčať už v roku 2016, kde ukazuje veci z osobného života, informácie o budúcich plánoch a ďalšie. 

GEJMR

Počet odberateľov: 1,28 mil. 

GEJMR je youtuber, ktorého identita zatiaľ nebola odhalená. Väčšina ľudí ho teda pozná len vďaka príjemnému hlasu, ktorý sprevádza rôzne série hry Minecraft.

Svojím hraním, trikmi, návodmi, tutoriálmi a neustálym zlepšovaním obsahu sa mu podarilo vybudovať širokú hráčsku základňu. Vytvoril niekoľko vylepšení a modifikácií hry, čím zaujal nielen divákov podobných videí, ale aj bežných hráčov, pre ktorých sú modifikácie nevyhnutným rozšírením hier.

HouseBox

Počet odberateľov: 1,21 mil. 

Jakub Váňa, známy ako HouseBox, je typ youtubera, ktorý nemá potrebu riešiť najaktuálnejšie kauzy len preto, aby získal nových odberateľov. Väčšina ľudí ho pozná ako chlapca, ktorý začínal natáčať herné videá spojené s Minecraftom

Jeho YouTube kanál sa pôvodne volal MinecraftBox. V roku 2016 ho však premenoval na HouseBox a začal natáčať mnoho rôznych herných videí. Teraz na svoj kanál pravidelne prispieva zábavnými a hernými videami.

Jirka Král

Počet odberateľov: 1,11 mil.

Jiří Král bol jedným z najznámejších českých youtuberov. Svoju kariéru začal ako účastník reality show Farma, ktorá mu priniesla prvú vlnu popularity. Následne sa stal jedným z najúspešnejších tvorcov v Českej republike a získal milióny odberateľov vďaka svojim herným videám, najmä zo série Minecraft, a vlogom zo svojho osobného života.

Bol aktívny na YouTube od roku 2012 a jeho kanál rýchlo rástol. Následne však v roku 2018 oznámil, že končí s natáčaním videí, a to prostredníctvom dokumentu „Byl jsem Youtuber“, ktorý sa stal najviac sledovaným živým prenosom na českom YouTube.

FIZIstyle

Počet odberateľov: 1,11 mil.

FIZIstyle, vlastným menom Filip Zima, je jedným z najpopulárnejších českých youtuberov, ktorý si získal širokú sledovanosť najmä medzi mladšími divákmi. Jeho kanál sa stal fenoménom na českej scéne vďaka kombinácii zábavných, vtipných a niekedy aj kontroverzných videí.

Jedným z hlavných pilierov jeho obsahu sú prenky, do ktorých zapája svojich priateľov a rodinu, čo pridáva na autenticite a zábavnosti jeho videí. Často tiež natáča videá, v ktorých sa zúčastňuje rôznych výziev, často s humorným a niekedy aj absurdným podtónom. Tieto výzvy často zahŕňajú fyzické aktivity, konzumáciu neobvyklých jedál alebo plnenie úloh pod časovým tlakom. 

PedrosGame

Počet odberateľov: 1 mil. 

PedrosGame, vlastným menom Petr Florián, patrí k staršej partii youtuberov, ale aj napriek tomu dokáže veľmi efektívne zaujať mladšie publikum, a to hlavne vďaka svojej populárnej sérii Minecraft Let’s Play.

PedrosGame je známy svojimi dlhodobými sériami Let’s Play videí, kde hrá konkrétnu hru od začiatku do konca. Tieto série umožňujú divákom sledovať jeho pokroky a zručnosti pri hraní, pričom často poskytuje užitočné tipy a triky. 

Kovy

Počet odberateľov: 972 tis. 

Karel Kovář, známy ako Kovy, patrí medzi popredných českých youtuberov, ktorí si získali široké publikum vďaka inteligentnému a zábavnému obsahu. Jeho videá sa venujú rôznym témam – od politiky a spoločenských otázok po bežné každodenné situácie. Tento široký záber mu umožňuje osloviť rozmanité spektrum divákov.

Jedným z hlavných rysov, ktoré odlišujú Kovyho od ostatných českých youtuberov, je jeho schopnosť preberať aktuálne spoločenské témy, politiku, temné stránky sociálnych sietí a napríklad aj problematiku nebankových pôžičiek. Jeho tvorba je založená na spojení informácií a zábavy, čo má za cieľ vzbudiť určité emócie a pomôcť v boji proti predsudkom v spoločnosti.

Okrem toho sa venuje aj tvorbe vlogov, kde zdieľa svoje osobné zážitky a názory, čo jeho fanúšikom umožňuje nahliadnuť do jeho súkromného života.

Porty

Počet odberateľov: 929 tis.

Porty, vlastným menom Filip Portales, je český youtuber a rapper, ktorý si získal srdcia svojich fanúšikov originálnym a pútavým obsahom. Jeho kanál, ktorý sa zameriava na gaming, vlogy a rôzne výzvy, sledujú státisíce divákov.

Jedným z kľúčových aspektov Portyho tvorby je jeho schopnosť prispôsobiť sa rôznym témam a formátom. Či už ide o zábavné výzvy, herné recenzie, alebo osobné vlogy, vždy dokáže zaujať a pobaviť svojich divákov. Portyho kanál je známy aj videami zameranými na hry, najmä tie s hororovou tematikou, ktoré si získavajú veľkú pozornosť vďaka ich napínavému a adrenalínovému obsahu. Jeho videá sú plné humoru, ale často v nich nájdeme aj hlbšie myšlienky a posolstvá, ktoré oslovujú široké spektrum ľudí.

Zdroje